Зглобна запаљења у покрету запаљеног покрета црева

Дијагноза артритиса у току инфламаторних болести црева базира се на присуству запаљенских лезија у цревима типичном за неспецифичне болести (Лесниан и Црохнова болест и улцеративни колитис), који захтевају ендоскопски преглед с колекцијом фрагмента и његових евалуацију у микроскопу и радиолошки преглед ради потврђивања абнормалности.

Осим тога, мора се утврдити упалу периферних, сакроилијских и сакроилијских зглобова или кичме. У диференцијацији се узима у обзир не-карактеристични облик реуматоидног артритиса, инфективног и реактивног артритиса и других спондилоартропатски повезаних болести са сличним клиничким знацима.

Лечење артритиса у току инфламаторне болести црева

Терапија артритиса у току инфламаторних болести црева базирана је на третману основних болести и физиотерапије која омогућава одржавање ефикасности нарочито у облику аксијалне болести.

Друга метода је фармаколошки третман зглобних лезија, који укључују употребу парацетамола или трамадола за ублажавање болова (треба избегавати не-стероидне антиинфламаторне лекове) и ињекцију глукокортикостероида. У неким клиничким случајевима, хируршки третман се такође може размотрити.

Прогноза артритиса у току инфламаторне болести црева

Прогноза запаљеног артритиса у току инфламаторне болести црева варира и зависи у великој мери од основне болести и њеног клиничког тока, као и од тежине симптома болести. Аксијални облик често доводи до инвалидитета и значајног погоршања квалитета живота након само 2-3 године болести.

Већина зглобних лезија развија се неколико година након појаве упалних абнормалности у цревима. Само спорадично може артритис предвиђати промене цревних ћелија (посебно код дјеце са болестима Црохне и Лесниова).

Mira Bojević
About Mira Bojević 132 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*