Запаљење жучне кесе

Запаљење жучне кесе је подељено на акутне, хроничне и акутне лезије наметнуте хроничним запаљењем. У већини случајева те промјене изазива кућа.

Акутна запаљења камикаемске жучне кесе најчешће су узрокована затварањем фоликла на нивоу врата или везикуларног канала. Ово је најчешћа компликација жучних кашика.

Акутна запаљења запаљеног жучног зида се јавља код тешко болесних пацијената након операције, после опекотина, након озбиљних повреда или током септикемије. Главни узроци ове болести су дехидрација, оштећени проток крви, стаз мокраћне бешике и бактеријска инфекција.

Хронично запаљење биљаја је резултат поновљених акутних упала или других фактора.

Симптоми запаљења жучне кесе

Запаљење жучне кесе карактерише низ слика. Акутно камикоидно запаљење мехурића се јавља асимптоматски или са тешким болом у горњем делу абдомена, који зрачи на десно раме.

Поред тога, у инфламацији мехурића, грозница, мучнина, леукоцитоза и екстремна исцрпљеност. Затварање заједничког жучног канала препоручује хипербилирубинемија са вишком билирубинског коњугата.

Контракција абдоминалних мишића чини подручје на десној крутој и има тенденцију да притисне. Симптоми упале обично трају врло кратко, неколико дана.

Акутна запаљеност жучне кесе без ангине обично се маскира веома тешким општим условом пацијента.

Хронично запаљење жучне кесе се манифестује поновним нападима колике или перзистентним боловима у абдомену или десним горњим квадрантом. Пацијенти се често жале на мучнину, повраћање и нетолеранцију за масну храну. Постоји бол у компресији, нема грознице.

Третман запаљења жучне кесе

Акутна камијанска жучна жлезда 25%. Захтева хируршку интервенцију када се симптоми развијају веома брзо.
Моника Козак

Mira Bojević
About Mira Bojević 132 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*