Узрочни узрок болести Није познато

Ангиодисплазија је васкуларна болест. Карактерише га дилатирана посуда за навијање слузница и мукозних мембрана. Ове промене се обично виде у цекуму и десном делу узлазног колона.

Ангиодисплазија је узрок високог крварења у доњем гастроинтестиналном тракту. Ова крварења могу бити акутна и масивна или хронична и понављајућа. Они узрокују озбиљну анемију.

Ангиодисплазија може бити компонента системских болести као што су: конгенитална хеморагична телангиектазија, ограничена склеродерма коже. Међутим, већина случајева су изолиране промјене. Узрок болести није познат.

Симптоми ангиодисплазије

Ангиодисплазија се манифестује гастроинтестинално крварење. Крв у столици је карактеристична. Крварење се често понавља и има ниску тежину. Масивно крварење је ретко.

Лечење ангиодизија

Ангиодисплазија се третира конзервативним методама. Затим примењују мере за одржавање хомеостазе. Ангиографија се такође може користити заједно са вазопресином. Поред тога, колоноскопска коагулација се може применити. У тешким случајевима треба размотрити хируршки третман у облику колектомије.
Моника Козак

READ  TEST
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*