Упала умора уретре

Инфламација уринарног калема је болест настала услед инфекције микроорганизмима који изазивају гонореје (Неиссериа гоноррхоеае) или не-туберкуларне (Цхламидиа трацхоматис, Ureaplasma уреалитицум, Mycoplasma хоминис, Трицхомонас вагиналис и друге патогене сојине) инфекције.

Упала мокраћне спирале можда не показују никакве клиничке знаке код до половине пацијената, што доводи до времена упале органа у карлици и његових последица. Код мушкараца, процес болести може довести до уретралне стенозе, простатитиса, епидидимитиса и неплодности.

Узроци упале уретре

Упала запаљења уринара често су резултат преноса микроорганизама током сексуалног односа или спуштања из горњег уринарног тракта, вагине, дебелог црева или путем крвног система.

Други узроци инфекције уретре укључују: сужење калема, нарочито спољни излаз, дивертикула спирале и страни предмети. Такође, запаљење уринарног тракта често се развија код пацијената са уринарном катетеризацијом или видом уринарног тракта.

Симптоми уретритиса

Упала уринарног мембрана се манифестује болом током урина, који се налази у доњем дијелу уретре, а посебно ујутру. Понекад има свраба спољашњег излаза из калема.

Други симптоми запаљења уретре могу укључивати: често уринирање, изненадни притисак бешике (нарочито уколико сужење упала бешике или простате), гнојно цурење, понекад обојано крвљу, често посматрано након масирања уретре.

Жене често доживљавају повећану вагиналну секрецију или испуштање. Пацијенти не показују опште знаке инфекције, осим ако немају друге инфекције у уринарном тракту или у различитим органима.

Дијагноза упале уретре

Упале на уринарни намотани дијагностикују се на основу клиничких симптома болести, микроскопски преглед брисева узетих из уретре или од иницијалног узорка уретре је брза метода за потврђивање појаве болести, након примене специјалног мрља по Грамовој методи.

Детекција неутрофила (белих крвних зрнаца) указује на упале уретре и присуство грам-негативних канала унутар ових ћелија са узрочником гонореје.

Код свих пацијената неопходно је извести културу секреције или брисања из уретре за дијагнозу Неиссериа гоноррхоеае, као и потрагу за хламидијском инфекцијом и другим полно преносивим болестима.

Лечење уретритиса

Због ограничене доступности тестова који помажу у откривању микроорганизама одговорних за упале уретора, често се предузимају емпиријски третмани, тј. Укључивање препарата на основу искуства, присуство типичних клиничких знакова за датог патогена и тренутне епидемиолошке ситуацију у дефинисаној области.

Чим се утврди дијагноза уретре, укључите ципрофлоксацин, фллокацин или цефтриаксон (у случају гонореалне упале уретре) или доксициклина, азитромицина, еритромицина или офлокацина (у случајевима неклиничких инфекција).

Поред тога, неопходно је испитати и укључити лечење код свих сексуалних партнера са ризиком од инфекције која се потенцијално преноси од особе која пати од уретре. Такође је важно спријечити инфекције уринарног тракта.
Мариусз Кłос

– Унутрашње болести „, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– Интерна медицина „, Герд Херолд и коаутори, ед. ПЗВЛ Медицал Публисхинг Хоусе, Варшава.
– Урологија. Приручник за студенте медицине „, ед. Знаности Андрзеј Борковски, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.

Коментари Упале уринарне спирале

ПортоПе | 2011-07-23 11:30

Купите тантум од розе у апотеци, опрати подручје око завојнице, нос бубалних гаћица, често пролази мокраћу, нежно ублажите површину око завојнице са пробиотиком, волим симптоме, али никад не питам доктора ако је то могуће. и космополитски усев, проуро, на примјер, има и вит ц у њему.

Познанска | 2012-08-14 15:05

Препоручујем бруснице. Укусно и здраво. А ту је нешто биљно. Уросепт је добар. Пијте доста воде истовремено.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*