Улоге пумпе Испуњава захтеве коморе владавине права

Ебстеинов синдром је ретки урођени срчани дефект, повезан са поремећајем развоја трицуспид вентила, који узрокује регургитацију и проширење десног атриума на рачун десне коморе. Ебстеинов синдром је често повезан са атријалним септалним дефектом.

Дефект трицуспид вентила се састоји у помицању дела десног фиброзног прстена и латицама вентила у десну комору. Покретне клапне вентила подељују десну комору на два дела: десну атомизовану комору и десну одговарајућу комору. Зид првог често влакна и нема способност да се смањи. Улогу пумпе испуњава тачна комора.

Код Ебстеиновог синдрома, десни атријум је велика шупљина која се састоји од десног атриума и десног атомизованог дела вентрикула. Због малог запремине десне коморе, смањење крвног притиска у плућно тело је смањено. Поремећај крви у десну комору такође је оштећен, јер постоји механичка препрека, која је узрокована неправилно постављеним латицама и ненормалним деловањем читавог атриума.

Осим тога, јављају се и срчане аритмије као што су напади тахикардије и проводни поремећаји.

Прогноза тима Ебстеин

Пацијенти умиру у младости или раном детињству. Ретко преживљавају дуже временске периоде. Опстанак зависи од степена деформације десне половине срца.
Моника Козак

Коментари од Ебстеин Групе

рафал | 2009-09-04 14:45

Ја сам болестан у доби од 27 година. Међутим, чекам на трансплантацију срца, јер је моје срце већ болесно, не могу се попети на степенице – ја немам снаге свакодневно.

Аниа | 2009-11-09 12:06

А ја сам годину дана после операције ебстеина 🙂 и све је у реду. Имам 24 године и у тишини :-).

Зета | 2009-12-02 12:51

Пре пет година сам сазнао да припадам овој малој групи, данас имам 34 године и колико знам о овом дефекту као на дан откривања, доктори, осим што неће радити мој случај не даје ми било какву информације о мом здравственом стању (они су користили конзервативно лијечење и посматрали). Речено је да таква моја лепота само штета што гори и гори сваког сутрашњег дана умјесто да га у потпуности уживам: (((примијенили конзервативни третман и посматрали) такав штета)

READ  Мјешовити Тотал Тиссуе Дисеасе И Апплицатион Ассемблиес

анита36 | 2009-12-09 07:04

Добродошли. Имао сам операције пре 8 година. Било је потребно поправити, осећао сам се као да сам морао, осећао сам шамар, често ми је крв из носа. Имао сам сина пре операције. царски рез. то је тело које је оштетило већ слабе срце. Лекари су препоручили да се тишина уклони. Данашњем сину је 11 година.
Данас се осећа добро, чак и на дискотекама које смо ишли с мезанином 🙂 Поздрављам вас.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*