У хроничној форми препоручује се кисеоничка терапија

Плућна плућа је обично узрокована инхалацијом неорганске прашине. Оне су класификоване као професионалне и хроничне болести. Поллени су узроковани прашином која загађује радно окружење. Затим улазе у респираторни тракт. Обично се заустављају у носу иу горњем респираторном тракту, одакле се излучују издувним ваздухом.

Аеросоли пречника мање од 2 μм улазе у плућне алвеоле. Топна прашина се апсорбује у крв, а нерастворна прашина се депонује у лимфним чворовима и апсорбује макрофагама.

Преградња пнеумокониозе

Пнеумокониоза се може подијелити на колагене и не-колагене пнеумокониозе. Анте колагена представљају силикоза и азбест. Прасак за иритацију плућа има фиброзна својства.

Свака фиброза плућног ткива је фокусирана дужином. Нодуле су пречника неколико милиметара. Направљени су од концентричних колагенских влакана. На средини су промене хијалита. Цхта_БКС приказује кристале силике. У облику прогресивних нодула, они се спајају са великим променама.

Фиброза се јавља у доњим деловима плућа. У горњим дијеловима плућа често се емфизема развија. Неполагелни антери проузроковани су баријум сулфатом или калијумом оксидом. Надражујућа прашина има лош влакински ефекат.

Храмови рудара угља су узроковани удисањем руде прашине. Њихова главна карактеристика је пулмонарна фиброза мале фокусиране. Силикоза је пнеумоконијаза која се карактерише генетском предиспозицијом. Присуство силикатне прашине откривено је у плућима. Асбестозу карактерише карактеристична фиброза.

Симптоми пнеумокониозе

Пнеумокониоза плућа се постепено развија. Имају скривени почетак и успорен курс. Већ дуги низ година, можете осетити све већу дисање. Неке професионалне болести су акутне и врло турбулентне. Појављују се приликом удисања штетних гасова. После оваквог почетног акутног периода, постоји веома перспективан „период тишине“. Затим следи период катастрофе – диспнеја и плућни едем.

READ  Употреба Цалцитонин Финдера такође

Лечење пнеумокониозе

Високе дозе глукокортикостероида се користе за лечење акутне пнеумокониозе. Кисеоничка терапија се препоручује у хроничној форми. Спречавање штетних ефеката прашине заснива се на техничкој превенцији, тј. Уклањању извора прашине и кориштењу заштитних маски.
Моника Козак

– Општа дијагноза унутрашњих болести „, Е. и А. Брусх, ед. ПЗВЛ, Варшава.
– Интернет за стоматологе „, Г. Оехлер, В. Х. Краусе, ед. ПЗВЛ, Варсав.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*