Терцијарна хиперактивност Сулфити

Терцијарни хиперпаратироидизам (лат. Хиперпаратхиреоидисмус тертиариус) је стање болести које се састоји у абнормално повишеној концентрацији паратормона у серуму који се не поклапа значајним варијацијама нивоа калцијума; скоро је на доњој граници норме.

Еквивалент је здравствено стање звано аутономија у току секундарног хиперпаратироидизма.

Пацијенти са аутономном хиперактивношћу имају високу вредност Ца и П производа.

Симптоми терцијарног хиперпаратироидизма

Главни симптоми хиперпаратироидизма су: осетљивост притиска, бол у костима, остеопороза, цисте кости, бубрежне колике и бубрежни каменчићи, бол у стомаку после оброка, чир на желуцу, камен панкреаса и панкреатитис, повећано излучивање уринарног система.

Дијагноза хиперпаратироидизма се заснива на нивоима калцијума у крви, сцинтиграфији региона штитасте жлезде, рендгенском врату, компјутеризованој томографији и артрографији.

Лечење терцијарног хиперпаратироидизма

Лечење у случајевима терцијарног хиперпаратироидизма се састоји у хируршком уклањању повећане паратироидне жлезде.
Зханета Малец

– Унутрашње болести „, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– Здравствена енциклопедија „, дневник Газета Виборцза, Варшава

Коментари Терцијарни хиперпаратироидизам

Наручи 2010-09-07 13:44

Ја сам само дијагностикован. Кристис захтева да имате преглед у вези са ПТХ, калцијумом, фосфором и антителима: Можете имати аутоимунски артеритис.

READ  Типови ИИ аутимунски поремећаји вишеструких гландуларних неактивности
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*