Склоп горње груди

Синдром горњих грудних рупа је реуматска болест, она се односи на неуроваскуларне поремећаје који се јављају као резултат притиска на делове брахијалног плексуса (доњи труп) и субклавијске судове.

Ове структуре прелазе из врата у аксиларну шупљину и могу се компримовати на овој висини између предњих и средњих нагнутих мишића и структуре првог ребра, између првог ребра и крагне или између дробљења алвебре рамена и тетива грудног мишића мањег.

На основу тога где су неуроваскуларне структуре биле угњетене, традиционално се разликују три типа синдрома згоревања у грудима, што је у клиничкој пракси изузетно тешко разликовати.

Узроци и симптоми синдрома горњих грудних коша

Узроци развоја синдрома горњих грудног коша су обично абнормалности ових подручја карактера конгениталног аномалија (нпр. Присуство додатног цервикалног ребра или додатног опсега тетива). Симптоми синдрома могу такође резултирати од чврсте дистрибуције и вршњачког притиска на суседним структурама, нпр. облоге, облоге или облоге. код спортиста са добро развијеним мишићима у том подручју.

Прве болести синдрома горње грудне сржи која се јављају током процеса болести су сензорни поремећаји у виду трепетања, патње и болова у подручју које иннервира лактов нерв (углавном око подручја срџног и малог прста). Потом се поремећаји покрета и атрофија мишића развијају у подручјима гдје иннерватион долази од доњег хумеруса брахијалног плексуса (углавном лактобела).

У неким пацијентима може доћи до васкуларних лезија у облику исхемије ткива због артеријске контракције или компресије, укључујући и нервне структуре брахијалног плексуса.

Признавање и лечење синдрома хронике горњег дела грудног коша

Да би се направила одговарајућа дијагноза у синдрому згоревања у грудима, неопходно је извршити неуролошки преглед и снимање структура подручја брахијалног плексуса. Претраживање пратећих компресијских јединица (нпр. У правом смеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смјеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смјеру, за у правом смјеру, у правом смеру, у правом смјеру, у правом смјеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смеру, у правом смеру, за у правом смјеру, у правом смеру, у правом смјеру, у правом смеру. Да не би превидјели коегзистенцију других аномалија у анатомским структурама болесног удова, требало би предузети следеће мере Понекад можда није јасно који облик синдрома рупу у грудима са којим се бавите, али није увек неопходно.

Методе лијечења конзервативног синдрома рупице у грудима су да ојачају мишиће у подизању рамена. Требало би избјећи прекомерну дислокацију удова. Оперативни третман је ефикасан само код неких пацијената, а тачан узрок мора бити одређен ако се то узме у обзир.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*