Промена почиње са првим покретањем бронхије

Бронхијална дилатација је трајно отицање бронхија и бронхија. То је узроковано оштећењем мишића и еластичног ткива подлоге. Осим тога, хроничне некротичне инфекције доприносе болести.

Главне промене које доприносе бронхијалној дилатацији су: бронхијално спајање страних тела и тумора, цистична фиброза, имунолошка инсуфицијенција, некротична или гнојива плућа, Картагенеров синдром.

Лезије почињу са бронхијалним затварањем, а затим постају хронично заражене.

Дилатације бронхија су се налазиле преко доњих плућа, обично са обе стране. Душеци су до четири пута проширени. У зидовима постоји запаљен ексудат, бројни улкуси, фиброза и некроза.

Симптоми бронхијалне дилатације

Дилатацију бронхија доминира кашљање и искашљавање густих, богатих, смрдљивих и гнојних секрета. Спутум може садржати крв. ЦзAsami развија штапове за прсте.

Појављују се експресиона диспнеја, суб-фебрилна стања, грозница и прогресивна ателектаза. У напредној фази постоје промене у вентилацији, хиперкании, хипоксемији, хипертензији или плућном срцу, скробима реагенса, метастазним мозакима. Болест је изузетно хронична. Његово трајање ће бити године.

Лечење дилатације бронхија

У случају дилатација познате етиологије, разматра се хируршко уклањање лезија. У онима који се не могу лечити хируршки, укупна ефикасност система треба повећати, преостали секрет мора бити уклоњен, компликације се требају спречити и суудобне болести требају бити третиране. Важна је употреба антибиотика, аеросолне терапије, бронхијалне дренаже секрета уља и респираторне гимнастике.
Моника Козак

Mira Bojević
About Mira Bojević 136 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*