Прекиди унутар Унутрашњег удара

Прекиди главе и врата радијалне кости се јављају код одраслих у облику изолиране, некомплициране дислокације унутар зглоба или радијално-шоковног зглоба. Механизам оштећења обично се састоји од пада на испружену руку, глава радијалне кости удара главу костију хумеруса – то је индиректна повреда.

Лечење прелома рађених костију

Третман прелома прелома радијалног костију састоји се од постављања фрагмената и затим примјене гипса подолговатог или потпуног гипса за вријеме 3-4 недеље. Затим треба започети моторну рехабилитацију зглобног зглоба. Код прелома главе раменске кости, удио се имобилизује на траку или у гипсовој трупи рамена без померања фрагмената, када је подлактица под правим угловима према руци.

Након 2-3 седмице препоручује се побољшање удова покретањем покрета у лактовима. Треба запамтити да је повратак пуне функције заједничког спора и да се постепено појављује; понекад, одређена ограничења у прављењу потпуног удвостручења могу настати. Индикација за хируршки третман прелома главе костију главе је мултифрацтуралност дефекта са дробљењем зглобне површине и значајним растојањем између костних фрагмената.

Лом процеса лактуса

Чак и унутар зглобног зглоба, преломи процеса лакта могу бити мањи због директних (удара или пада на лакат) или индиректног (удара или пада на лакат) повреде. током силе савијања подлактице са напетостима мишића трицепса). Лечење прелома лакта је хируршко.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*