Постоје такозване „црне тачке“. Текалутеин цисте.

Фарингеални гонадотропин (хЦГ) је добар биохемијски индикатор свих раста и тумора трофобласта, посебно коришћен у лабораторијском одређивању своје бета подјединице. Високе вредности овог маркера, заједно са повећањем материце и појаве вагиналног крварења, могу указивати на присуство гљивица.

Дијагностички процес захтева трансвагинални ултразвук, јер је то највреднији неинвазивни метод и показује присуство лезија не само у гљивама, већ и код упорних трофобластичних болести и тумора изведених из трофобластних ћелија.

У ултразвучном прегледу постоје карактеристичне слике које указују на појаву грепфаринга, углавном погледа тзв. „Белог прстена“. Снег близанца у увећани материци. Нема фетуса, нормалне хорионске виле или плаценте, нема вреће или амнионске течности.

Постоје такозвани „слободни јахачи“. Текстуалне цисте. Поред тога, поређење ултразвучне слике са концентрацијом бета подјединице хорионског гонадотропина у серуму крви повећава сигурност дијагнозе.

Лечење гљива

Терапијски менаџмент у гљивама се састоји у уклањању абнормалних ткива из утерине шупљине. У ту сврху усисавање се врши након претходне механичке дилатације грлића материце.

Употреба препарата од окситоцина или простагландина у гљивама је контроверзно питање јер постоји ризик од преноса процеса као резултат пенетрације патолошких ћелија трофобласта у дилатиране крвне судове.

Након евакуације абнормалног ткива неопходни су накнадни прегледи, укључујући бета-хЦГ одређивање, преглед плућа два пута годишње, ултразвук у ултразвуком и гинеколошки преглед.

Мерење концентрације подјединице бета агона хорионског гонадотропина има за циљ да утврди да ли су примијењене мере довољне (у овим случајевима се примећује систематско смањење концентрације овог хормона). Хормонална контрацепција се препоручује и за годину дана.

READ  Дијагноза унутрашње ендометриозе је тешка.
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*