Понекад је неопходно спровести специјалистичка истраживања

Дијагностички процес за трауму уретера укључује интервју и клиничко испитивање пацијента који може подићи сумњу на повреду уретера. Основни тестови који потврђују оштећења су тестови имиџинга: урографија (визуелизација уринарног тракта са контрастним агенсима), ултрасонографија и рачунарска томографија.

Испитивања која се изводе у случајевима уринарне трауме допуштају процену стања мировног тракта, недостатка секреције урина или цурења суседних ткива, а такође је могуће визуализирати хематом или апсцес.

Напредовање промена зависи од врсте повреде и времена које је протекло од покретања стимулуса. Понекад је неопходно спровести специјалистичка испитивања која јасно показују место повреде.

Лечење уринарне трауме

Повреде које не настављају са потпуним прекидом уретера третирају се посебним катетером или се ствара перкутана бубрежна фистула. Оштећење с потпуном паузом у структури се лечи хируршки. Робови уретера морају бити пажљиво припремљени и уретер мора бити спојен.

У случајевима повреда у доњим подручјима, горњи дио уретера се често директно трансплантира до бешике (у том случају урина пролази кроз бубреге, краће уретер и бешику, тј. У физиолошким условима). Веће шупљине захтевају напредније и сложене хируршке процедуре.

Ако се оштећење уретера дијагностикује одмах након повреде, нарочито ако се то деси током карличне операције на мањим тијелима, препоручљиво је извршити процедуру поправке. Ако се дијагноза закасни, неопходно је одводити урин, који је излетео из структура уринарног тракта, а операција санације се наставља након одређеног времена.

Прогноза повреда у материци

Прогноза повреда уретера зависи од степена његове оштећења (пре свега, да ли је његов континуитет прекинут) и пратеће повреде другим структурама. Прогноза је отежана касном дијагнозом и неадекватним третманом.

Прогноза уринарне трауме такође се односи на компликације, нарочито на секундарне инфекције и на развој тешке уринарне септикемије, што често доводи до смрти. Прогноза је добра у малим повредама код уретера. Промене и болести нестају без остављања трајних последица по здравље пацијента.

READ  Алергијско запаљење плућних мехурића
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*