Ово изазива осећај дисања код болесне особе

Напад тахикардије карактерише нагло убрзање срчаног удара од 160-220 откуцаја у минути. Ово узрокује пацијенту да осјећа без даха, има врло брз откуцај срца, има латентни бол и чак изгуби свјесност. То је узроковано чињеницом да ритам срчаног мишића (ради на већој фреквенцији узбуне) преузима додатна артерија ноктију.

У зависности од локације оффсхоре центра, издваја се:

Вентрикуларна пароксизмална тахикардија

Узроци вентрикуларне пароксизмалне тахикардије
Атрофична тахикардија може бити узрокована и срчаним и неклеротичним факторима. Панкреасна вентрикуларна тахикардија се најчешће покреће органским оштећењем миокарда. Обично се јавља као симптом миокардитиса, коронарне болести и кардиомиопатије. Током пароксизмалне тахикардије, полиурија је карактеристична појава која се јавља након око 15 минута напада и завршава се након њеног проласка. Међутим, уколико дође до удара или срчане инсуфицијенције током напада, дође до ожиљака, а тек након престанка тахикардије прелази у полинурију.

Лечење вентрикуларне пароксизмалне тахикардије
Лечење се базира на електротерапији (електрична кардиоверзија) или фармакотерапији (антиаритмички лекови).

Суправентрикуларна пароксизмална тахикардија

Суправентрикуларна пароксизмалис тахикардија (Тацхицардиа парокисмалис суправентрицуларис) може бити атријална или чворена. Појављује се као резултат пушења, употребе различитих супстанци (кафе, алкохола), као иу току болести срца, вегетативне неурозе, гастроинтестиналних поремећаја или хипертиреозе. Такође се јавља код пацијената са Волфф-Паркинсон-Вхите синдромом.

Током тахикардије, пацијент осећа убрзан откуцај срца, краткотрајност даха или бол над грудним кошницама. Срчани шок или срчана инсуфицијенција се дешавају ређе него код вентрикуларне тахикардије. Слабост или несвестица могу се јавити као резултат смањења крвног притиска. Пацијент је тада блед, знојан и хладан. Пулс пацијента се слабо осећа током напада.

Прогноза у суправентрикуларној тахикардији је обично добра. Траје од неколико до неколико десетина сати, па чак иу изузетним случајевима траје неколико дана и спонтано се решава. Најтеже је често понављање напада који вероватно неће довести до шока или срчане инсуфицијенције.

READ  Прогноза различитих болести Кавасаки

Лечење суправентрикуларне тахикардије Спречавање релапса вентрикуларне тахикардије је да се избегну патогени фактори (нпр .: атријална фибрилација, атријална фибрилација, атријална фибрилација). Такође је важно осигурати да пацијент није изложен прекиду дувана и превентивној фармакотерапији.

Лечење суправентрикуларне тахикардије је вишесмерно и заснива се на следећим лековима: блокирање бета-адренергичних рецептора, фокглове, раиолпхиц деривати, кинидин. Такође се може извршити и масажом грлића материце, лијечењем Валсалва, очним притиском или пилокарпином.
Зханета Малец

Коментари Нападна фреквенција

Агниесзка | 2011-10-20 09:55

Мој син има 16 година и примљен је у школу крштења. Одвели су га у Дом здравља за децу, третирали га електрошимаAsami, али доктори ми нису рекли шта ће му се догодити. Гледајући у уљез, још увек тражим нешто више од неколико.

Анна | 2011-11-10 19:49

Имао сам суправентрикуларну тахикардију већ годинама од раног детињства (такође сам имао поремећаје ритма при рођењу), тако да ми нико не би требао рећи да је то било од цигарета и алкохола, јер пушим, али као дете сам добро радио;) Лечење – аблација. Ништа се не слаже са чланком у мом случају.

Барбара | 2011-12-12 21:05

Имао сам Цзекурцз од кад сам имала 9 година (сада имам 54 године), напади стижу након стреса, умора, нервоза. Колико год може да се каже, ниједан лекар никада није успео да га излечи у мене, све ове године биоре таблета (изоптин). Напади се понављају на различите начине. Док сам био трудна и сваке недеље, сада сам другачија, али сам увек спремна и имам таблете од себе, понекад траје неколико минута, понекад неколико сати. Онда имам велику жељу и осећам се веома уморно.
Ааа и даље морају додати са свим врстама студија показали су да је срце мајки здрава. нема дефекта и болест се наставља.

READ  Болести костију система
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*