Осим тога, за лечење конгениталног анхидрида

На почетку, болест можда не показује никакве клиничке знаке. Периодични бол у стомаку може бити присутан код старијих особа у облику бубрежног колика са тешким болестима. Поред тога, често се примећују мучнина и повраћање, а ријетке ћелије у уринима (крварење) или црвене боје (крварење) су мање честе.

Дуготрајна стагнација урина може довести до секундарне формације каменца у урину. Међутим, доминантни клинички симптоми у току конгениталне хидронефрозе су они који се односе на рекурентне инфекције уринарног тракта. Деца често доживљавају под-фебрилне стања и грозницу, а уросепса се ретко јавља када се микроорганизми уринарног тракта шире преко крвотока.

Препознавање конгениталне хидронефрозе

Клинички ток болести и примећени симптоми могу указивати на стенозу кроз одлив мокраће. Ове абнормалности доводе до извођења истраживања како би се разликовало између узрока таквог стања.

Урођене хидронефросе се дијагнозирају на основу абнормалности пронађених у прегледима слике (ултрасонографија, урографија, изотопске методе или тзв. „Имуни систем“). узлазном уретеропиелогијом). У случају нејасних случајева често је неопходно извршити урографију или ултрасонографију након примене диуретичког средства, нпр .: диуретичке киселине. фуросемиде.

Брзи раст гломеруларне филтрације резултира у типичном проширењу шоље и карличног система, који опстане неко време. Понекад ови поремећаји праћени симптомима бола у облику бубрежне колике.

Миколошка уретроцистографија је тест који искључује проширење пелвично-карличног система узрокованог одлива блистер-уреаура. Понекад се изотопски тести користе за процену функције бубрега у процесу чишћења тела.

Штавише, важно је разликовати између урођеног и чилног хидроцефалуса, који се карактерише бројним (изнад 12) и дилатираним бубрежним чиликсима, без коегзистенције дилатације карлице и без поремећаја у одводњавању урина. Поред тога, тзв. Пиелектасиа (екстраренална карлица без ширења бубрежних чаша) захтева диференцијацију од урођеног хидроцефалуса.

READ  Трудноћа после рока

Лечење конгениталне хидронефрозе

Лечење конгениталне хидронефрозе засновано је на хируршким процедурама усмјереним на исправљање дефекта и обнављање нормалних анатомских услова за одвођење урина. Поступак се састоји у корекцији карцинома-урептичког споја.

Изводи се разним методама, одржавајући комуникацију између ових структура (Цулп метод, Фолеи метод) или раскрсницом и одвајањем бубрежне карлице и уретеруса (Хинес и Андерсонова метода).

Друга метода је повезана са највишим коефицијентом ефикасности и најчешће се изводи. Након операције неопходно је пост-оперативно посматрање и процена ефикасности лечења. Ово захтијева ултразвук 3 мјесеца након операције и урографију 6 мјесеци након операције.

Штавише, урођени третман хидронефрозе, како код одраслих тако и код деце, постаје све више и више често инвазивних хируршких техника. Ово укључује ендоскопске операције које се спроводе са приступом са доње стране (преко калема и бешике) или са стране (преко бубрега) стране уринарног тракта.

Ендоскопске методе се заснивају на одвајању уједначеног спојнице уретерин-пелвије са његове лаке стране. Њихова примјена је врло ефикасна и све се више примјењује.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*