Неефикасност акутног надбубрежног надбубрежног система

Инсуффициентиа ацута цортицис гландуларум супрареналиум је поремећај узрокован брзим напретком, оштећењем кортекса надјуса и / или повећаном потражњом за кортикоидима.

Узроци акутне инсуфицијенције надлактице

– опсежна надбубрежна надбубрежна надбушња (тзв. надбубрежне крвне жлезде) надбубрежна апоплекса).
– адреналектомија,
– лечење антикоагулансима,
– изненадни прекид дуготрајне кортикотерапије.

Симптоми акутне инсуфицијенције надлактице

– тешка менингококна септикемија,
– поремећаји свести,
– оштећења пнеуматика,
– бледо коже,
– понекад крвавих тачака или препознаје коже (уз могућност некрозе),
– течност цереброспиналне жлезде на бази уља,
– леукоцитоза.

Пацијенти са менингококном инфекцијом могу развити симптоме који указују на Фридерицхсен Ватерхоусе синдром и требају се третирати као такви.

Акутна инсуфицијенција надлактице

У току акутне инсуфицијенције надена надлактице, ендоваскуларна крварења крви се јавља брзо. Ово прати повећана фибринолиза.

Дијагноза акутне инсуфицијенције надлактице

Дијагноза акутне инсуфицијенције надлактице се заснива на лабораторијским тестовима за повећану фибринолизу. Време коагулације постаје очигледно дуже, као и време поновног израчунавања и брзо почетно време.

Лечење акутне инсуфицијенције надлактице

Лечење се базира на терапији основне болести. На примјер, високе дозе пеницилина и кортикоида користе се за лијечење менингококне септикемије.

Дектран или хепарин лечење се препоручује у раним стадијумима болести. У каснијој фази, када је потребно фибринолитички третман са стрептокиназом.
Зханета Малец

READ  Пацијенти пријављују болове кости и зглобова
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*