Млади идиопатски артритис

Адолесцентни идиопатски артритис генерализованог појаве се јавља са карактеристичним промјенама које се развијају унутар органа. Пацијенти показују симптоме перикардитиса, инфаркта миокарда и ендокардитиса, код неких пацијената на почетку болести. Често само додатни тестови омогућавају утврђивање присуства ових промјена.

Пацијенти са малољетним идиопатским артритисом пријављују болове у грудима и кратак дах. Друго, могу се развити малформације и валвуларни дефекти срца. У неким случајевима, на почетку или током прогресије лезије примећују се интерстицијска пнеумонија или еквудативна плеурална упалу.

Млади идиопатски артритис у респираторном тракту карактерише кашаљ, суб-фебрилна стања, бол током дисања. Поред тога, промене у гастроинтестиналном тракту су видљиве, посебно у додатним студијама, које могу бити узрок синдрома малабсорпције. Опасна манифестација болести је скроб, који се може манифестовати бубрежним, надбубрежним и гастроинтестиналним абнормалностима.

У малољетном идиопатском артритису, симптоми генерализиране болести су одсутни. Ова врста болести може бити упорна (нема више зглобова који су заузети током болести, у поређењу са његовим почетком) или проширења (када процес болести напредује заузима више зглобова).

Најчешће код дјевојчица, поготово оних испод 6. Када сте старији, обично се запаљује једним зглобом (нпр. Једним зглобом). У неким случајевима симптоми упале васкуларне мембране очног зглоба сужавају. То може довести до трајне инвалидности услед промена визуелног система или локалних развојних промјена (нпр. У хируршком поступку, хируршкој процедури, хируршкој процедури или хируршкој процедури). продужење или скраћивање погођеног удова).

Код старијих дјеце, 8. У неким случајевима се примећује запаљење ириса, а током година болест може постати болест спондилоартропатије. Понекад се може јавити мањи облик малољетничког идиопатског артритиса уз упалу стомака и асиметрично укључивање зглобова горњег и доњег удова, ау будућности се може развити псоријаза.

READ  Често је често мушкарци имати мужевску болест

Млади идиопатски артритис са кардиоваскуларитисом тетива повезан је са укључивањем зглобова и тетивних приколица од самог почетка. Осим тога, може доћи до болова у сакролијским зглобовима или у кичми. Понекад се примећује запаљење васкуларне мембране очеса. Овакав ток болести примећује се углавном код дјечака старијих од 8 година. годину дана.

Код адолесцентног идиопатског артритиса мултиозног порекла долази до бројних запаљенских промена са отоком, топлотом, смањеном покретљивошћу и болешћу који се примећују током активних и пасивних кретања у многим зглобовима укљученим у процес болести.

Скроб може да се развије секундарно, иу овом облику постоји повећан ризик трајног инвалидитета. Иако у почетном периоду нема симптома генерализоване болести, напредак болести може довести до перикардитиса и погоршања респираторне функције. Поред тога, гастроинтестинални тракт може бити поремећен.

Лечење малољетног идиопатског артритиса

Третман који може изазвати симптоме јувенилног идиопатског артритиса још није познат. Главни циљеви терапеутског поступка су ублажавање бола уз одржавање правилне функције мишићно-скелетног система, лијечење симптома који указују на генерализацију процеса болести и тежња за правилан физички развој дјеце.

У ту сврху користе се лекови који мијењају ток болести, цитотоксике, биолошких лијекова и глукокортикостероида. Такође је важно рехабилитовати пацијенте како би се побољшала њихова укупна физичка способност. Понекад је потребна операција.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*