Квас-повишене инфекције коже, слузнице и нокте

Код кандидата мукозних мембрана се одвијају беле тачке, које остављају утисак да се надимају на мукозне мембране, могу се спајати једни са другима и бавити огромним подручјима. Проблеми са болешћу и запаљењем често коегзистирају услед развоја акутног инфламаторног процеса у мукозним мембранама.

Кандидат се најчешће односи на оралну шупљину, вулву и вагину. Инфекција се јавља у свим годинама, али може се односити на труднице и особе са дијабетесом. Ток болести је обично понављајући и хронични.

Код кандидата усана у устима карактеришу ерозије, које се најчешће појављују са обе стране и нездрављене могу дуго трајати. Пацијенти показују карактеристичне пукотине око углова уста. Често су промене присутне код људи са недостатком витамина Б (посебно витамина Б2).

Шљокице квасца се манифестују са еритематозним и пилингом, које су ограничене на подручја адхезије кожних зглоба. Дубоко унутра, епидермис пукне. Промјене карактерише добра одвојеност од околине. Поред тога, постоје и мехурићи или ерозије у подручју званом сателити.

Помјерања квасца најчешће се тичу интердигиталних подручја (углавном између трећег и четвртог прста руке), понекад се промјене примећују на стопалима, у кожним зглобовима и код жена у предњој области. Такозвани. Дерматитис плода у пљувачном облику компликована је кандидијазом код новорођенчета у пределу препона и између задњица.

Код кандидата за ноктију и ноктију почиње оток, јака црвенила и повећан бол коже која се граничи са ноктима. У случају притиска, садржај уља се екстрахује. У хроничним лезијама, плоче су сиво-жуте боје, изгубе свој сјај, а затим обрушавају и прерастају.

Квасац квасца је веома ретка и хронична инфекција квасца и погађа углавном децу са поремећеним имунолошким системом и хормонске поремећаје.

READ  Алергијско запаљење плућних мехурића

Лекови тумора са прекомерном кератозом налазе се углавном на коси скалп, лице и удови. Нокти и слузнице такође су често укључени у процес болести.

Дијагноза инфекције квасца на кожи, мукозним мембранама и ноктима

Дијагноза инфекција квасца, слузнице и ноктију заснива се на дијагнози типичних лезија коже на њиховим појединачним местима. Важно је имати миколошко испитивање присуства гљивица у погођеним ткивима и културама са културама патогена.

Код диференцирања инфекције квасца на кожи, слузницама и ноктима, треба узети у обзир многе болести лоциране на местима која су карактеристична за инфекције квасца.

Понекад могу бити присутне лезије коже са бактеријском инфекцијом (нпр. Болест, болест, болест, болест итд.). Најчешћи симптоми (нпр. Атрофија ноктију, бактеријска дисплација интердигиталног подручја или промене у сексуалним подручјима) могу бити сличне абнормалности коже.

Псоријаза ноктију или коже такође захтева диференцијацију од квасних инфекција, па и друге гљивичне лезије могу бити узрок развоја лезија коже сличног карактера.

Лечење инфекција квасца на кожи, мукозних мембрана и ноктију

Ограничене промене у инфекцији квасца на кожи, слузницама и ноктима су само индикација за локални третман. Код абнормалности у великим подручјима иу хроничним или системским лезијама, системски третман је додатно потребан (кетоконазол и његови деривати, тербинафин, амфотерицин Б и други препарати примјењују се орално).

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*