Костно – Став Диспласје

Хипофосфатаза се манифестује болом у костима и зглобовима, а радиолошке промене су сличне онима које се јављају код остеомалације. Смањење алкалне фосфатазе у серуму је типично за болест, док су нивои фосфорил етаноламина повећани како у серуму тако иу урину.

Кранио-хипофизна дисплазија такође заузима кости лобање (то се јавља, на пример, у случају лобање). широк и равни нос). То се манифестује сколиоза, колена кости и слабост мишића. Такође у току болести појављује се бол у зглобовима и могу се појавити компликације у виду патолошких прелома.

Дисплазија јетре

Урођеност костију костију је генетски поремећај (поремецај се односи на гене за материјал за изградњу костију колагена типа И), у коме се, поред спонтаних прелома кости, појављује и плава боја очне склере. Сама болест је другачија – неки случајеви су благи, други имају пуно прелома што резултира малим коначним растом. Такође се примећује прекомерна бледа лигамента, што доводи до развоја деформација кичме и прекомерне покретљивости у зглобовима.

Идиопатски стечени хиперплазија коштане осовине – главни клинички симптом је бол у зглобу са смањеном покретљивошћу која се јавља код младих људи. Поред напредовања промјена, раст и развој деформација у мишићно-скелетном систему су оштећени.

Дисперзије капиларних хрскавица

Ахондроплазија је наследни развојни дефект епителне хрскавице, чији је карактеристичан симптом скраћивање удова ближе њима са нормалном величином трупа. Осим тога, типична је велика глава, абнормалности лица и прекомерна лордоза лумбалне кичме.

Енхондроматоза је повезана са већим ризиком од развоја малигнитета костију и зглобова. Она се манифестује деформацијама костију и патолошким преломима.

Дијагноза и лечење остеоартикуларне дисплазије

Испитивања слике вам омогућавају да одредите препознавање. Кс-зраци се узимају на почетку, а затим се дијагноза може проширити на рачунарску томографију или магнетну резонанцу захваћених подручја. Треба обратити пажњу на појаву пацијента и могуће болести остеоартикуларног система који се јављају у породици, што је често довољно за успостављање одговарајуће дијагнозе.

READ  Цоеластин и цоцхлеа

Диференцирање узима у обзир и друге услове који се јављају са болом у костима и зглобовима и поремећајима покретљивости зглобова. Важно је дијагностицирати и лечити рано због могућности компликација не само из система локомотиве, већ и из других система и органа.

У већини облика остеоартикуларне дисплазије не постоји ефикасна терапија која води до лечења болести (значајан део случајева се генетски преноси). Обезбеђено је само симптоматско лечење, где је управљање боловима и побољшање пацијента важна. Пожељна је редовна рехабилитација и, у неким случајевима, хируршке процедуре изобличених структура.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*