Клинефелтеров синдром (хипогонадизам Хипогонадотропни)

Клинефелтеров синдром (хипергадотропни хипогонадизам, Клинефелтеров синдром) је група болести која се развија код мушкараца. Карактерише га гинекомастија, еунукоидна структура тела и присуство малих језгара без сперматогенезе.

Поставља се разлика између:
Прави Клинефелтер тим
Клинефелтеров синдром код већине мушкараца кариотипа 47, КСКСИ је урођен по пореклу. Карактерише га позитиван сексуални хроматин и кариотип са присуством додатног Кс хромозома.

Наводни Клинефелтеров синдром
Наведени Клинефелтеров синдром развија се као резултат фактора који оштећују језгро већ рођеног човека. Овај синдром показује негативан сексуални хроматин.

Симптоми Клинефелтеровог синдрома

Јасни клинички знаци најчешће се јављају после адолесценције код дечака. Су:.
– висок раст,
– мекана и танка кожа,
– слабост коже,
– неразвијене мишиће,
– слаба коса: врло слаба длака лица, женствена сложена длака,
– мале језгре у правилно конструисаним струјама,
– смањен либидо,
– дисгенеза тестиса,
– увећани епидидимис,
– недостатак сперматогенезе у гонадама доводи до неплодности,
– гинекомастија са обе стране.

Хистолошки преглед тестисних узорака открио је витрификацију ледја и недостатак сперматогенезе. У младићима Леидигове ћелије су бројне (нестају са годинама), организоване у кластерима, понекад формирајући микро групе. Међутим, упркос Леидиговој пролиферацији ћелија, ниво серумских тестостерона се смањује.

Лабораторијска студија је утврдила повећано присуство гонадотропина (углавном ФСХ) и смањење нивоа тестостерона.

Лечење Клинефелтеровог синдрома

Неплодност изазвана дегенерацијом семенских канала је неповратна. У циљу добијања еунукоидне корекције структуре тела, примењује се повећање скелетне мишиће и повећање либида, постепени и трајни третман са андрогеном.
Зханета Малец

– Унутрашње болести „, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– Интерна Харрисона „, Фауци, Браунвалд, Исселбацхер, Вилсон, Мартин, Каспер, Хаусер, Лонго, Ед. Цзелеј, Лублин.
– интерне болести „, Францисзек Кокот, ед.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*