Карактеристике болести Често подсећа на пемфигус лиснат

Пемпхигус ИгА је хетерогена група обољења пемфигуса, која се јавља уз губитак повезаности између ћелија епидермалног клиничког слоја, у којем се производе антитела ИгА класе, усмјерена као код других пемфигуса, против површинских антигена кератиноцитних ћелија.

Симптоми пемпхигус ИгА

Клинички ток ИгА пемпхигуса може се разликовати. Карактеристике болести често су сличне онима од пемпхигус вулгарис, посебно херпетиформне сорте. Примарне лезије коже су блистере, које се одликује флакцидитетом и дезинтеграцијом након слабих стимулуса.

Промене су површне. Појављује се секундарна ерозија. Клинички ток болести је хронични и могу се јавити пемпхигус ИгА понови.

Дијагноза пемпхигус ИгА

Код дијагнозе пемпхигус ИгА, ИгА антитела морају бити приказана у ИгА класи (налазе се у имунопатолошкој слици ткива и, у неким случајевима, иу серуму крви). У диференцијацији треба посебно узети у обзир друге сорте пемфигуса: пемпхигус вулгарис, лиснати пемфигус (херпетични, себороични или еритематозни) и весикулозни пемфигус.

Лечење пемпхигус ИгА

У неким случајевима довољна је употреба сулфоната. Међутим, код неких пацијената неопходно је спровести терапију глукокортикостероидима и имуносупресивним лековима, који сузбијају имунске реакције тела. Такође су корисни и начини локалне администрације различитих фармацеутских производа.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*