Камица Цевки уоцзовеј (Уретхра Цоил Цхамбер)

Клинички симптоми камена уретра не дозвољавају утврђивање дијагнозе камена уретре, али само могу указивати на могућност његовог појаве. Потребно је пажљиво испитати пацијента, јер се тартар у уретери може палпирати. Испитивање слике се користи за ултразвук и преглед фотографија.

Иницијална уретографија и митолошка уретроцистографија су специјализоване студије које илуструју доњи уринарни тракт. Често омогућавају дијагнозу констрикција и дивертикула који се јављају унутар уретре.

Третман камења уринарног калема

Уретхра калем камен захтева терапеутску процедуру за уклањање камења. Третман се може изводити по два метода. Први се састоји у евакуацији депозита помоћу посебних крпеља (након анестезије уретре са лидокаином у гелу), други укључује премјештање камења са завојнице у уринарну бешику и затим њихово дробљење, као у случај каменца у уринарном мору.

Осим тога, важна је и терапија коегзистирајућих услова који доводе до оштећења спирале и секундарног развоја камена унутар завојнице.

Ако се пронађе дивертикула, морају се исцртати, а ако се демонстрира стеноза, уретра мора бити урезана да осигура слободан проток урина и спречи развој компликација повезаних са стагнацијом унутар уринарног тракта.

Прогноза у камену калема уретре најчешће је успешна. Примјењен третман има позитивне терапеутске ефекте.

READ  XTRAZEX cena, Srbija, gde kupiti, original
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*