Исхемична болест инфламације црева

Исхемичну запаљење црева карактерише недовољно снабдевање крви у цревном зиду. То може бити пролазно или неповратно стање. Скоро увек изненада исхемија танког црева доводи до некрозе у одређеном делу органа.

Главни узрок исхемије црева је загушење или тромбоза у мезентеријским венама. Исхемија се може поделити на акутну или хроничну болест црева.

Симптоми исхемијске болести црева

Главни симптом исхемијске болести црева је изненадни и јак колични бол. Налази се у стомаку или доњем делу стомака. Поред тога, постоји крвна дијареја. Перитонеална запаљења се брзо развијају.

У облику хроничне инфекције исхемичног црева, бол у стомаку се јавља након оброка. Симптоми перитонитиса могу се посматрати, као што су: плочни абдомен, повећана абдомена напетост, перисталтичка тишина, шок.

Лечење исхемијске болести црева

Конзервативно лијечење исхемијске болести црева примјењује се благим путем. Непосредна лапаротомија, тј. Ресекција цревног тракта, препоручује се у случају тромбозе или блокаде секундарне цревне некрозе.
Моника Козак

READ  Комплекс не-афироидних поремећаја који се воде са Еутхироидисм
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*