Хускед фисх Вроцłав И Језаста

Урођене и ољуштене рибе су клиничке форме генерализованих генодерматоза које се јављају са прекомерном кератозом епидермиса. Болести су генетски условљене и имају различит интензитет симптома болести.

Урођени облик урођене и олушкане рибе често доводи до смрти на рођењу и може наставити са интензивним неуролошким и менталним симптомима, док рибља луска личи на кожу јежа.

Симптоми урођених и пухастих рибљих вага

Симптоми урођених и пухастих рибљих вага настају већ на рођењу или се појављују у првим месецима живота. У случају јежих аномалија, захваћена је целокупна површина коже, укључујући кривине и фолдере коже (понекад промјене у овим областима чак и доминирају). Процес болести такође утиче на површине длани и стопала.

Међу генерализованим лежећим јежама, пликови се појављују периодично, касније у животу они су мање бројани или се уопште не јављају. Уз то, сорта – фетална луска риба – манифестује се са интензивираним деформацијама већ присутним током порођаја.

Фетуси су монотони (анатомске абнормалности утичу на природне отворе тијела, уништавање шкољки-мекушаца, неразвијеност удова) и неспособност за преживљавање. Болести могу бити праћене разним симптомима из нервног система, а такође су примећени и ментални поремећаји.

Препознавање урођених и пухастих рибљих вага

Није тешко идентификовати урођене и хибернаторске рибље ваге. Присуство типичних лезија коже током перинаталног периода или неколико месеци након порођаја јасно указује на дијагнозу.

Треба узети у обзир само стечену луску рибу, која може бити повезана са општим уништењем тијела током рака унутрашњег органа или лимфома.

Лечење конгениталних и хибернационих вага

Терапија конгениталних и хијалуронских рибљих вага врши се генерално или локално. Ароматични ретиноиди се користе од оралних препарата. У облику балона, препоручују се мале дозе глукокортикостероида док се сејалица не заустави.

Салицилне или урее масти се користе у локалном третману конгениталних и ољуштених риба, а масти се користе за креме и стероидне аеросоле.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*