Хемијско плућно упалу

Хемијска пнеумонија је узрокована улазак хемијских супстанци у светлост малих бронхијалних и плућних алвеола. Најчешће, хемијска пнеумонија је узрокована пенетрацијом плућног светла из сопственог садржаја желуца – тзв. „Стомачног светла“. аспхикиатинг пнеумониа. Њено иритативно деловање је тренутно или може проузроковати дуготрајно труљење, што доводи до тешке бактеријске пнеумоније. Према томе, прогноза болести је веома озбиљна, а већ у првој фази болести постоје смрти.

Врсте хемијске пнеумоније

Почетак акутне пнеумоније (Менделссонов синдром) узрокован је непосредном реакцијом хлороводоничне киселине у плућним алвеолима и интерстицијалном ткиву на пенетрацију гастричног садржаја у плућа, након чега следи бактеријска инфекција узрокована ничирањем процеса хране из стомака . Овај тип хемијске пнеумоније је најчешћи и погађа углавном пост-оперативни стомак испирање људи који су изгубили свест или су оживљени.

Липидна пнеумонија је обично узрокована продуженим коришћењем лаксатива на бази уља или капи од масних носа. У овој врсти инфламације, ткиво плућа се развија у запаљенске масне грануле.

Отровна пнеумонија узрокована инхалацијом пара или гасова или наркотичним супстанцама које су токсичне за респираторни систем. То се углавном односи на тровања професионално повезаних особа или особа зависних од инхалационих лијекова.

Симптоми хемијске пнеумоније

Симптоми опојне пнеумоније су:
– цијаноза,
– тахикардија,
– билатералне констрикције, углавном на бази плућа,
– каснији симптоми су грозница, кашаљ.

Лечење хемијске пнеумоније

Лечење хемијске пнеумоније састоји се у интубирању пацијента и екстракцији разбијеног садржаја желуца. Пацијент је подвргнут терапији кисеоником и примењују се антибиотици са широким пољем деловања.

Превенција хемијске пнеумоније

Спречавање опојне пнеумоније засновано је на разумној употреби лекова код пацијената са оштећеним рефлексима како би прогутао бочни положај пацијента, нпр. лекар или фармацеут. несвесног и на профилактичкој употреби антибиотика са широким спектром ефеката, нарочито на анаеробицима, нпр. Пеницилини.
Зханета Малец

Коментари Хемијска пнеумонија

могу се купити од 2009-02-26 16:50

Кашаљ се и даље наставља, и даље кашљујем. Желео бих да додам да не пушим цигарете. Молим вас обавијестите које тестове треба провести?

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*