Гуиллаин-Барри тим

Синдром Гуиллаин-Барри (акутна запаљенска демиелинизирајућа полирадикулонеуропатија) спада у групу болести полиартритиса која узрокује оштећење периферног нерва. То је стечена болест са нејасним узроцима. То је узроковано неодговарајућим одговором хуманог имунолошког система на етиолошки фактор, који може бити вирус (нпр. Вирус). Ебстеина-Барр, цитомегалија, пасуљ и зостер) или бактерије.

Као резултат имунолошке реакције, миелински плашт периферних нерава тела је уништен. Понекад се Гуиллаин-Барриов синдром јавља после вакцинације, након операције, током тумора (нпр. У облику вакцине). лимфоми) и болести изазване абнормалним имунолошким одговором (нпр., лимфоми у плућима, лимфоми у плућима и други лимфоми у плућима). системски еритематозни лупус).

Симптоми Гуиллаин-Барре синдрома

Појаву Гуиллаин-Барриовог синдрома веома често претходи благе инфекције респираторног тракта или гастроинтестиналног тракта. Симптоми такве инфекције обично трају неколико дана, а након неколико недеља паузе постоје симптоми оштећења нервног система.

Гуиллаин-Барриов синдром почиње слабљење доњих удова. Поремећаји осетљивости у облику парестезије (осећај мрава који ходају по кожи) понекад претходе почетку паресиса. Са прогресијом болести, паресис се развија у вишим деловима тела: трупу, грудни кош, горњи удови и мишиће лица.

Рецесије достигну свој врхунац у року од неколико дана. Говор, жвакање и гутање су прилично чести. Стање у којем су укључени респираторни мишићи је веома опасно, јер постоје поремећаји дисања који угрожавају живот. Сензорне дисфункције обично су мало отежане. Главно оштећење је дубока сензација. Бол приликом притиска на нервне корпусе и мишице је чест и рефлекси који се прегледају код пацијента су ослабљени или подигнути.

Синдром Гуиллаин-Барри-а карактерише повећана телесна температура и срчана фреквенција. У лабораторијским испитивањима цереброспиналне течности, повећање концентрације протеина може се посматрати када је присутан тачан број ћелија (тзв. „Број ћелија“). (нпр. фиксирање протеинских ћелија), течност је понекад жута. У испитивању функције мишића (електромиографија), у коме се примећује инерцативност, примећује се патолошки процес, провод електричних импулса успорава и проводљивост блокира.

Признавање Гуиллаин-Барре синдрома

Типичан клинички ток Гуиллаин-Барриовог синдрома са присуством карактеристичних симптома (као што је прогресивна пареса од најмање 2 удова, акумулација симптома од неколико дана до неколико недеља), абнормалности у клиничком прегледу (слабљење или елиминисање дубоких рефлекса) и промене у испитивању функције проводљивости унутар живаца и типична слика протеинско-ћелијског цепања која је примећена у лабораторијском прегледу цереброспиналне течности потврђују дијагнозу.

Диференцијација Гуиллаин-Барриовог синдрома треба узети у обзир други полиартритис са сличним симптомима, токсичне ефекте одређених супстанци (алкохол, тешки метали, отрови) на периферне нерве, промене компресије на кичмени мождини (нпр. Кичмена мождина, кичмене мождине, кичмени мождине, кичмени мождине, кичмени мождине, кичмени мождине, кичмени мождине, кичмени мождине, кичмени мождине итд.), као и ефекте кичмене мождине на кичмену мождину. Главни разлози за то су: канцер, дисопатија, попречна кичмена мождала упала.

Слични симптоми могу се јавити у току инфекција које се преносе преко кичме са вертебралном колоном (боррелиоза), менингитисом и енцефалитисом различитих етиологија, ботулизма и урбанизације. Често, стање снижене или повећане концентрације калијума у серуму такође доводи до повремених инфекција.

Лечење синдрома Гуиллаин-Барре

У терапијском управљању синдромом Гуиллаин-Барри, често је неопходно користити респираторну подршку или опрему за одржавање (у облицима који укључују иннервацију респираторних мишића и компликоване од пнеумоније). Поред тога, користе се различите методе симптоматског третмана.

Имуноглобулини се примењују из фармаколошких супстанци (код пацијената који извештавају у року од 2-4 недеље од првих симптома и код оних са потешкоћама у покрету). Постоје и индикације за употребу плазма размене (плазмафереза).

Прогноза Гуиллаин-Барри тима

Прогноза са Гуиллаин-Барри је углавном добра. Поремећаји обично достижу свој врхунац у року од неколико дана од појаве болести. Побољшање се често јавља брзо, али понекад може трајати неколико месеци да симптоми нестану. Рецидиви болести су ријетки. Неки пацијенти немају лек – развија се трајна инвалидност. Неколико процената може довести до таквих компликација као што су: респираторна инсуфицијенција, срчана аритмија, венска тромбоза, плућна емболија, развој опојне пнеумоније.
Мариусз Кłос

Коментари од тима Гуиллаин-Барри

Ксоко | 2013-05-17 19:53

Сада сам се разболела, непосредно пре маја. Симптоми су се појављивали ноћу од понедељка до уторка. У сриједу сам био у болници, у суботу превезао на Институт за психијатрију и неурологију и администрацију имуноглобулина;) престао сам ходати у четвртак, а ја сам у понедјељак направио своје прве кораке;) Тотално сам лежао 2 седмице и ја сам Већ сам код куће, ходам, самосталан сам. Драго ми је што је било тако брзо;) Поздрављам те;).

Ев || 2013-05-30 03:01

Био сам болестан у јануару ове године. 3 недеље на клиници за неурологију и 3 месеца у одјелу за рехабилитацију. Сада се ради о лоптици.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*