Група Цхург Страусс

Цхурга и Страуссови синдроми су познати и као алергијски грануломатозни васкулитис. Болест спада у системске болести везивног ткива (тачније, на системски васкулитис). То се углавном односи на мала и средња пловила, код пацијената примећен је присуство других алергијских болести, нпр .: присуство астме, присуство астме, присуство астме, итд. Атопијска астма или алергијски ринитис.

Често се пронађу серумска антитела на п-АНЦА. Болест је ретка и не појављује се чешће код жена или мушкараца. Разлози за промене нису објашњени. Очекује се да ће реакција хиперсензитивности играти важну улогу, а абнормалности имуног система такође могу бити одговорне за развој синдрома.

Симптоми Цхурга и Страуссовог синдрома

Синдром Цхурга и Страусса се одвија са системским симптомима, посебно грозницом, слабостима, губитком апетита и тежином. Респираторни проблеми су повезани са коегзистирајућом астмом код пацијената, углавном са тешким клиничким током, који се може развити чак и неколико година пре појаве васкуларних лезија типичних за Цхургери и Страуссов синдром.

Скоро сви пацијенти показују симптоме алергијског ринитиса и такође доживљавају бол или осетљивост параназалних синуса, плеуралних ексудата, хемоптизе због екстравазације крви у плућне алвеоле.

Многи пацијенти доживљавају симптоме из нервног система који могу имати облик оштећења периферних нервних влакана, ретко се мењају у самом мозгу (нпр. Болест у нервном систему, болест у нервном систему, болест у нервозном систем, итд.). оштећење кранијалног живца, ударци) и симптоми повезани са овим условима, нпр. Конвулзије или кома.

Ренал може довести до гломерулонефритиса, а кардиоваскуларне дисфункције могу довести до ендокардитиса и миокардитиса, коронарног васкулитиса и перикардитиса. То се манифестује срчаном инсуфицијенцијом, срчаним притиском или срчаном инфарктом.

READ  Дариерова болест је ретка дерматолошка болест

Поред тога, може се развити артеријска хипертензија, као и кожни симптоми (узлазна пурпура, поткожни нодули, уртикарија, улцеративни грудви) и из гастроинтестиналног тракта (поновљени и понекад интензиван бол у стомаку, пролив, повраћање, крварење). Понекад се открива да је локомоторни систем болестан, што се манифестује у мишићној слабости или боловима у зглобовима. Окцуларни симптоми (нарочито васкулитис) су ретки.

Одржавање ансамбала Цхурга и Страусс

Генерално, Цхурга и Страусс синдроми су подијељени у три фазе: продромална фаза, еозинофилија и васкулитис. У првом периоду примећује се присуство астме и алергијског ринитиса, понекад са формирањем полипа. Друга фаза се карактерише повишеним нивоима еозинофила у серуму периферне крви са симптомима повезаним са инфилтрацијом различитих ткива и органа.

Последња фаза – васкулитис – развија се обично после око 3 године од дијагнозе првих симптома (то се дешава након неколико година од појаве болести). Неки пацијенти доживљавају благе Astma симптоме са васкулитисом, док други имају повишене симптоме.

Понекад се синдром Цхурга и Страусс догађа без икаквих клиничких симптома или са мало отежаним болестима, који се могу односити само на одабране системе или органе.

Признавање ансамбала Цхурга и Страусса

Дијагноза у Цхурга и Страуссовом синдрому заснована је на потврђивању васкулитиса са типичним инфилтрацијама у органима људи који пате од астме са повишеним нивоима еозинофила у серуму. Налаз аномалија у додатним тестовима може бити додатног значаја.

Заиста, пацијенти показују убрзани пад крвних ћелија (ЕСР), нормоцитичку анемију, повишене нивое имуноглобулина ИгЕ класе и присуство одређених антитела усмерених против сопствених ткива.

Ако болест утиче и на бубреге, постоје промене у урину – откривени су више протеина и црвених крвних зрнаца, а поред тога, ако је функција бубрега оштећена, концентрација креатинина у крви се повећава. Остали тестови који су корисни у дијагностичком процесу укључују, али нису ограничени на, паранасалне и грудне синусне слике, тестове плућа и морфологију.

READ  Секундарни хормонски нуклеус неактивности

Лечење и прогноза за Цхурга и Страуссов синдром

Цхурга и Страуссов синдром лечени су глукокортикостероидима само у благим облицима. У озбиљнијим случајевима, циклофосфамид је такође укључен. Принципи лечења су слични онима који се користе у Вегенеровој грануломатози. Терапију треба изводити у одговарајућем временском периоду, имајући у виду постепено прекидање лијекова.

Прогноза код Цхурга и Страуссовог синдрома зависи углавном од ране дијагнозе и правилног лечења, обично је успешна, а већина пацијената преживљава период од неколико десетина година од дијагнозе болести. Опасне компликације су пацијенти са тешким симптомима из система за циркулацију (срчана инсуфицијенција или инфаркт, срчани застој), бубрези, гастроинтестинални тракт или респираторни систем. У случају коегзистенције других болести, прогноза је гора.
Мариусз Кłос

– Унутрашње болести „, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– Интерна „, Вłодзимиерз Јанусзевицз, Францисзек Кокот, ед. ПЗВЛ Медицал Публисхинг Хоусе, Варшава.

Коментари од група Цхурга и Страусс

Касиа | 2013-07-10 21:30

Након што прочитам писмо, мислим да би требао дијелити информације о добром љекару, односно клиници, гдје сам се лијечио од самог почетка моје дијагнозе исте болести. Она је клиника за алергологију у Универзитетском клиничком центру у Гдањску, а мој доктор је Ивона Дампс-Констански, докторка са именовањем. Прима пацијенте у Национални фонд здравства и пажљиво их третира, пита их о својим симптомима и често их усмерава на друге специјалисте који користе своје канале како би заказали састанак. Може чак да те позове и питаш о свом здрављу, ако ниси дуго био тамо. У сваком случају, као што сам приметио, сви доктори клинике третирају свој посао на сличан начин.

READ  Krema Proširene vene Varikosette: cijena, mišljenja, gdje kupiti

Агас | 2013-11-04 11:06

Добродошли. Страдао сам од Цхурга Страусс 8 година. Током прве године нико није могао да ми помогне јер нисам пронашла лекара који би чуо за такву болест. У почетку је дошло до кашља, тада је било без даха, постајало је све веће и све док се на крају нисам гушио тако да нисам могао да предузмем корак и само сам могао лежати у кревету.
Била сам веома танка и готово потпуно деоксидирана. Био сам примљен у болницу Јована Павла ИИ у Кракову до плућног одељења. И тамо је једини доктор који је препознао ову болест и који ме до сада води, био је доктор Пиотр Налепа, медицински научник.
Тренутно ради у Тарнову и води је плућно и алерголошко одељење. Такође води приватну праксу у Боцхнији.
Доктор по занимању. Човек. Препоручујем то.

77вики | 2014-09-29 22:49

Желео бих да сазнам више о доктору који зна / третира ову болест. То је најбоља област око југоисточне Пољске. Био бих захвалан на информацијама. Желио бих избјећи од доктора до доктора, који и није чуо за ову болест.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*