Дивертикулоза Дебели црева

Колоректална дивертикулоза је болест која се састоји у присуству слепих резервоара који се манифестују изван гастроинтестиналног тракта. Дивертицула су прекривени слузницама, комуницирају са цревним светлом, али немају мишићну мембрану у својој структури.

Главни узроци колоректалне дивертикулозе су претерана перисталтичка контракција са високим интестиналним притиском и појединачне нормалне дефекте мишићног зида у дебелом цреву. Дивертикулоза се јавља углавном у дебелом цреву.

Колоректална дивертикулоза се јавља у западним земљама, код људи старијих од 30 година. Ово ће вероватно бити повезано са преосталом сиромашном исхраном, након чега следи смањење столица и повећање проласка цревних садржаја.

Симптоми интестиналне дивертикулозе

Дивертикулоза црева може бити асимптоматска. Ретко се пацијенти пате од повремених контракција црева или нелагодности у доњем левом квадранту.

Осим тога, може доћи до непотпуних кретања црева и акумулације фекалне материје. ЦзAsami симптом болести представља појаву свеже крвне мешавине у столици. Бол се интензивира након оброка и олакшава покретима црева. Често су праћени променом дијареје и запремином.

Лечење цревне дивертикулозе

Гастроинтестинална дивертикулоза се лечи амбулантно. Неким пацијентима је потребна хитна операција. Лечење дивертикулозе заснива се на мрамима, које треба поједити свакодневно. Ово је за нормализацију кретања црева.
Моника Козак

READ  Овереат Лунг Инфламматионс
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*