Декцардиа (срце са десне стране)

Декцардиа (десно срце) је урођени срчани дефект који подразумева померање срца на десну страну грудног коша.

У овом дефекту, лева комора и врх срца налазе се на десној страни грудног коша, а десна комора се налази у левој половини.

Ако декцардиа прати абнормални, потпуни пренос других органа у груди и абдомен (рефлексија огледала), онда говоримо о висцералној инверзији (ситус висцерум инверсус). Висцерална инверзија не изазива неугодност.
Зханета Малец

Коментари од Дектроардиа

ГвС | 2009-07-25 11:39

Око 4 хиљаде људи са висцералном инверзијом живе у Пољској. Нажалост, многи од њих пате од стенозе плућне артерије (најчешћа компликација).

Аниа | 2009-11-02 23:56

Добродошли
моја вољена сестра је у петом месецу ћутања, а данас је сазнала како су леђа за дјевојчице
Јасмине
и сазнао је и да јој мало језгро има срце на десној страни, не знам шта да јој кажем како да је отежава јер је толико далеко у Италији и ја сам у Лондону
Речено је да срце бије као звоно :), и да није добро за мене да будем дете, али само да бих могао да урадим две ствари са собом и да могу да учиним нешто ако је то десиће се,
Трудим се, као дијете колико год могу на ову тему, бити врло захвалан ако ми неко може помоћи да схватим да ли је озбиљан, ако се одражава на мој даљи живот, ако то доведе до много компликација?
Молимо Вас да нас контактирате. и он или она су драга.
Аниа

Ј | 2010-02-17 19:47

Хеј 🙂 Такодје имам и овај недостатак, али сам здравији колико год је то могуће. Поздрав свима * Демокранти * :).

READ  Атопиц Спојовка И Хорнситис

Саб. | 2010-03-05 18:25.

Такође имам срце десно и остатак органа (рефлексија огледала). Ја сам као риба и сазнао сам о томе давно, случајно, када сам морао да идем у колонију за студију. Прошло је 24 године од када сам лично срео другу такву особу. Тражим форум или добар сајт са особама са таквим инвалидитетом.

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*