ЦзAsami Неопходно је користити срчану електростимулацију

Хапшење синуса је нагли недостатак стимулуса у синусном чворишту без стимулације од низводних центара, што доводи до прекида срца.

Главне карактеристике инхибиције синуса у ЕКГ су: нема рефракције П у току две или више кардијалних промена и продужене ПП вријеме. Графикон ЕКГ показује прекид формирања премлаћивања који није вишеструки од основних ПП интервала (за разлику од синусног атријалног блока).

Постоји изоелектрична линија (асистентство). Након дуготрајне паузе, ако синусна експресија не дође до поновног појаве, може доћи до нодалне или вентрикуларне екситације. Ови се називају замјенски ударци. Смрт може бити резултат дуготрајног асистента.

Симптоми синусног хапшења

У зависности од трајања, синусни притиск изазива само осећај срчане акције (цхта_БКС неколико десетина секунди) и привремену вртоглавицу, или симптоме Моргагни-Адамс-Стокесовог синдрома. Синусни ритам се спонтано враћа или се иницира алтернативни нодални ритам (додатни ритам ноктију).

Узрок синусне опструкције

Узрок инхибиције синуса може бити последица
– електрични шок,
– повећање импулса напетости вагуса,
– компресија грлића синуса,
– метастаза коронарне артерије,
– ефекти одређених поремећаја антиаритмике, кинидина или фосглове,
– нагло повећање концентрације калијума у крви.

Синусна инхибиција се такође може јавити у току органских болести срца, синдрома синуса и неорганске неправилности.

Лечење синусног хапшења

Атропин се примењује у лечењу инхибиције синуса. ЦзAsami захтева срчану електростимулацију.
Зханета Малец

– Унутрашње болести „, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– Интерне болести „, Францисзек Кокот, ед. Медицинска издавачка кућа ПЗВЛ, Варшава.
– Општа дијагноза унутрашњих болести „, Е. и А. Брусх, ед. ПЗВЛ, Варшава.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*