Цоеластин и цоцхлеа

Често, кичмена мождина и црегојл су асимптоматски, а само случајна радиолошка фотографија показује присуство промена у кичми. У дјеци млађој од 10 година. У 18-ој години нема никаквих болести, вриједно је и абнормално држање детета (повећана лумбална лордоза). Бол се појављује тек у другој деценији живота, што је вероватно повезано са брзим порастом телесне тежине. У почетку, болести само утичу на сакрални лумбални регион кичме.

Место болова је тешко одредити, симптоми се јављају након дужег стајања или ходања и нестају након одмора. Поред тога, док болест напредује, бол може утицати на задњицу и задњу површину бутина. Упркос богатој инернацији спиналних структура, неуролошки симптоми се јављају углавном код пацијената са високим степеном озбиљности лезија. Могу се јавити поремећаји осећаја, слабости мишића, пареса или парализе, а рефлекси током неуролошког прегледа могу показати асиметрију.

Поред тога, пацијенти описују бол као тов и локални, понекад зраче до препона. Понекад постоје болови у корену због компресије или истезања нервних корена. Такве болести могу настати због коегзистенције атеросклеротске киле. Такође, у току кичме, појављује се пробијање плочастих хрома са својим типичним симптомима: бол и крв телади у току ходања, сензорних поремећаја, болова крста и ослобађања болести због смањења лумбалне лордозе.

Признавање отвора и вертебралне колоне

Основни преглед у дијагнози кичме и кичме је радиолошка слика кичме у лумбалној сакралној секцији. Компјутерска томографија, с друге стране, није рутински преглед који се врши код ове врсте болести, она је корисна у раним фазама процеса болести и тачније може одредити степен лезије.

Магнетна резонанца је назначена у случајевима када се тражи узрок болести нервног система. Такође је важно памтити о правилном прикупљању историје болести, узимајући у обзир настанак ортопедских болести у кичми у породици пацијента. Клинички знаци могу усмерити дијагнозу у правом смеру, а клинички преглед пацијента је такође саставни дио дијагностичког процеса вертебралног апетита и кичме хрбта.

Лечење кичмена и кичменог стуба

Лечење кичме може бити неоперативно или хируршко. Због недостатка симптома код деце и адолесцената, потребно је само смањити или прекинути физичку активност у случају бола. Препоручује се да останете у кревету и користите тзв. „Меки кревет“. средња подизања лимуна. У неким случајевима корисно је користити гипс или корзет костију.

Пацијентима који уопште не доживљавају бол не препоручују се да промијене свој активни начин живота; они могу играти спорт, с изузетком пацијената са којима су дијагностиковане промене преоптерећења прије патолошког прелома рачунарске томографије (у том случају се пацијент периодично ослобађа из часова физичког васпитања и користи се корзет).

Оперативни третман се може предузети ако претходно менадзирање није резултирало смањењем стања или ако су се појавили неуролошки симптоми (пареса или парализа мишића, сензорни поремећаји). У случају радиолошких промена, указујући на велику вјероватноћу даљег прогреса процеса болести, препоручује се и хируршки третман.

Поред горе наведених процедура, могу се обављати и профилактичке операције како би се спријечило развој кичме. Постоји низ опција за хируршко лечење, а техника зависи од тежине лезија, било да је лечење превентивно или куративно, а шта се уобичајено дешава на вертебралној колони.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*