Бубрежно уље и пери-ренално уље

Бубрежне опекотине проузроковане су ширењем микроорганизама преко крвотока или као компликација пиелонефритиса.

Периапични апсцес је резултат руптуре апсцеса бубрега у простор око овог органа.

Ако се апсцеси бубрега и перинатални апсцеси кретају између фиброзне капсуле бубрега и реналне фасције, они су познати као запаљење мамаца. Међутим, ако се абнормалности десе изван бубрежне фасције, бавимо се перинаталним инфламацијом.

Узроци апсцеса бубрега и перинатални апсцеси

Ако се апсцес бубрега и перинатални апсцес развијају на узлазном путу од доњих делова уринарног тракта, најчешћи патоген је Есцхерицхиа цоли цоли или Протеус вулгарис пуковник.

Стапхилоцоццус ауреус инфекција је најчешће узрокована ширењем ових патогених сева кроз крв од избјегава далеких болести обично смештених на кожу. Понекад се ова врста инфекције развија код интравенских корисника дрога, што доводи до преноса бактерија у крвоток.

Бубрежни апсцес и перинатални апсцес често се јављају као резултат коегзистенције других патологија у уринарном тракту, нпр. уринарни тракт. камен за ливење бубрега или акваријумски камен са особинама инфекције.

Симптоми апсцеса бубрега и перинатални апсцеси

Апсцес бубрега и перинатални апсцес манифестују изненадна грозница, тресење и бол у лумбалној регији. Осим тога, може доћи до опште слабости, лошег расположења, губитка апетита или мучнине и повраћања.

У многим случајевима примећени су симптоми повезани са коморбидитетима. Општи тест урина често не показује абнормалност.

Дијагноза апсцеса бубрега и периапични апсцеси

Појава болести која указује на поремећаје који се развијају у уринарном тракту треба да доведе до примене одговарајуће дијагностике. Апсцес бубрега и перинатални апсцес дијагностикују се и диференцирају сликањем.

У дијагностичком процесу коришћена је ултрасонографија и рачунарска томографија.

Третман апсцеса бубрега и перинаталних апсцеса

READ  Субакутни тироидитис (грануломатозни тироидитис)

Апсцес бубрега и перианални апсцеси захтевају одвођење са олакшањем аномалије, као и антибиотике, понекад у дужем временском периоду.

Следећи корак је радити на уклањању узрока апсцеса бубрега и перинаталног апсцеса.
Мариусз Кłос

Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*