Болести костију система

Некроза кретања у празном ходу је процес који доводи до смрти компонената коштаног ткива и суседне коштане сржи због поремећаја циркулације крви, што доводи до смањења снабдијевања крви и аноксије кости. Ово стање је чешће код мушкараца, обично пре 50. Старење: – рођендан. Најчешћи узрок је траума, посебно када се комбинује са проксималном фрактуром.

Остеопороза

Остеопороза је генерализована болест костног система, повезана са смањењем масе костију и поремећаја микроструктуре костију, што доводи до повећаног ризика од прелома. Болест је једна од најчешћих болести које се јављају у старости, нарочито код жена у постменопаузи. Промене су засноване на метаболичким поремећајима метаболизма костију. Баланс у процесу стварања и.

Пагетанова болест

Пагетова болест (деформација упала кости) је процес који је ограничен на једну или више жаришта и има непознат узрок. Карактерише га повећано и хаотично преуређење костију са већим ризиком од развоја деформација, хроничног бола, фрактура и компликација нервног система и везивног ткива. Пагетова болест је друга најчешћа болест.

Остеомалациа

Остеомалациа је генерализована метаболичка болест костију узрокована недовољном минерализацијом спужве и компактног дела. Недовољно акумулирање калцијумове соли у коштаном ткиву доводи до слабљења крутости и савијања костију због оптерећења, и на крају до трајних деформација унутар коштаног ткива. Остеомалациа је релативно честа.

Прекиди радијалних и лаких костију

Траума на подлактици доводи до тога да сила делује на обе кости – радијални и лакат, затим се јавља прелом обе кости или један од њих, али са коегзистенцијом дислокације у лакту или карпалном зглобу непрекинутог крака. Врсте прелома радијалне и лакатне кости Одлична фрактура Монтеггиа (дислоцирани прелом лакта).

Прекиди унутар епифизе дисталног радијуса кости

Фрацтуре на типичном месту – најчешће се јавља праведан, злонамерни прелом типа Цоллеса. Карактеристична карактеристика је помицање и нагиб радијације прелома радијалне кости настале услед повреде. Такви преломи се јављају у средњем и старијој старости, они се јављају у механизму пада на испружени крак у дорзалном савијању зглоба (током пада удова).

Адулт Стилл’с Дисеасе

Још увек је болест облика јувенилног идиопатског артритиса. Карактерише га грозница, кожни осип, лимфаденопатија и повећање вранице, као и запаљенске повреде у зглобовима. Болест обично почиње прије 16. године. Међутим, први симптоми могу се јавити код одраслих. Узроци болести нису.

Прекиди хумеруса

Прекиди проксималног сегмента костију хумеруса Најчешћи прелом проксималног сегмента костију хумеруса је фрактура хируршком врату (други преломи укључују анатомски врат, често компликован стерилном некрозом главе хумеруса и преломом већег чворова, обично се конзервативно третира). Често се јавља, посебно код старијих људи. Креиран је у.

Прекиди кости стопала

Прекиди у стопалу укључују фрактуру глежња, фрактуру пете, метатарзални прелом и фрактуру прстију. Због близине локације, овде су описани и додатни преломи епифизе кости шиљака, иако ове структуре нису укључене у подножје. Лом на кости глежња Прекиди у зглобу кости нису чести, обично се јављају као резултат индиректног преноса.

Урођена позиција високе позиције

Урођена позиција високе позадине (Спренгелова болест) је развојни дефекат подручја кичме и рамена рамена, што се манифестује неправилним положајем ванка и ограничењем покретљивости ване. Болест је ријетки развојни дефект, при чему се већина пацијената појављује само на једној страни. У неким случајевима вероватно постоји генетска предиспозиција, али не и код других.

Сцхеуерманнова болест

Сцхеуерманнова болест је иначе болест дорзалног дисфигурирања која се јавља током пубертета и манифестује се прекомерном торакалном кифосом, болним болестима који се јављају периодично и карактеристичним промјенама радиолошког имиџа, што представља израз поремећеног процеса интрадентрикуларне оссификације тела вретенца. Учесталост појављивања није тачна.

Вертебрална слика и пршљена

Кичмена мождина је патолошко стање дисконтинуитета унутар лука пршљенова, што доводи до поделе четкице на два дела. Хрбтеничка кобилица може бити место развоја кичмене стубице, тј. Кретања предњег дела пршљеног кретња, са којим се кретање цијеле кичме такође помера. Разлози за такве промене нису сасвим јасни.

Колиоза

Колиоза (латерална торзија кичме) је развојна деформација кичме и трупа. Болест се развија у току растућег периода. Прекорачење одређеног опсега реверзибилних промена доводи до појаве трајног стања. Периоди прогресије болести поклапају се са фазама пораста хрбта. Првобитни помаци су праћени поремећајима раста система.

Прекиди кључице

Клавикула игра важну улогу у функционисању ивица горњих екстремитета, подупире зглобове зглобова, ригидно обезбеђује мишиће и лигаменте и пружа заштиту за рамену и цервикално-круте структуре. Осим тога, зглобови у овој области омогућавају пуну покретљивост горњег екстремитета. Прекретнице у огрлици могу бити узроковане повредама.

Прекиди фемура

У зависности од места оштећења костију костију, могу се разликовати неколико врста прелома: фрактуре врата фемура, фрактуре навијања, преломи феморалног вратила и преломи у оквиру даље епифизе. Прекиди фемурног врату Прекиди вратног фемура су карактеристични за старије особе због њихових прогресивних промена у телу.

Хипертрофична остеоартропатија

Хипертрофична остеоартропатија је болест костију и зглобова који се манифестује променама у облику прстију, дугог запаљења костију периостеум и артритиса. Болест може бити примарна или се развијати током других болести. Хипертрофична остеоартропатија може пратити болести плућа (цистична фиброза, пулмонална фиброза, неоплазме изведене из плућног ткива итд.).

Фрактуре надлактица

Узрок прелома карлице може бити изненадна и снажна контракција мишића (тзв. „Грч“). преломи), повреде типа дробљења и индиректне повреде, нпр. када скачете са висине. Прекиди се манифестују спонтаним болом унутар оштећеног подручја. Симптоми се погоршавају када покушате да се крећете. Када се преломи крећу, појављује се скраћени симптом.

Дисплазија кости и зглобова

Костне и зглобне дисплазије, или остеохондродисплазије, су услови који произилазе из абнормалног процеса формирања елемената костију и зглоба и од других поремећаја раста и развоја дугих костију и пршљенова (прецизно структура мамаца, епифиза, епигастрична хрскавица и стебла). Они се манифестују покретима покретљивости. Релативна је костна и зглобна дисплазија.

Лом сечива

Прекиди на рамену најчешће утичу на људе средњих година и изазвани су саобраћајним и спортским несрећама, углавном као последица дејства директног повреда стимулуса. У раменском сечиву разликују се следећи преломи: избоченост рамена, ружичаста протрљица, горњи угао, површина зглоба, врат, стебла и доњи прелом угла рамена. Фрактура.

Судетенланд Цомплек

Судетенландов синдром (или Судетенландова болест, алгодистрофија или рефлексна симпатичка дистрофија) је болест најчешће последица повреда или оштећења, а највише погађа удове који покривају веће површине од подручја непосредне стимулације трауме. Она се манифестује у болу, поремећајима циркулације, оштећености функције структуре, што је.

Прекиди у зглобу лактова

Прекиди главе и врата радијалне кости се јављају код одраслих у облику изолиране, некомплициране дислокације унутар зглоба или радијално-шоковног зглоба. Механизам оштећења обично се састоји од пада на испружену руку, глава радијалне кости удара главу костију хумеруса – то је индиректна повреда. Лечење прелома врата.

Запаљено зарастање фосце са еозинофилијом

Ширење инфекције еозинофилне фасције (или Шулманове болести) је хронично системско поремећај везивног ткива са типичним очвршћавањем превлака. Поред тога, повећан ниво еозинофилних нивоа (врста беле крвне ћелије, која је у највећој мјери одговорна за алергијске и паразитске реакције) примећена је у лабораторијском тесту серумских размаза.

Реуматоидни артритис

Реуматоидни артритис (или хронични прогресивни посетилац) је системска болест везивног ткива која се развија на основу абнормалног имунског одговора тела. Болест карактерише неспецифични артритис и не-артикуларне абнормалности. Временом се развијају компликације органа, што доводи до инвалидитета.

Болни рамени синдром

Болни рамени синдром је болест која може бити узрокована разним запаљенским процесима који се развијају у оквиру приколица са тетивом (тзв. „Синев синдром“). ентезопатије), који узрокују бол током покрета и одмора и смањену покретљивост у раменском зглобу. Болни рамени синдром може бити узрокован упалним процесима који се одвијају у структурама гребена бачве.

Цхондроцалциносис

Хондровалкиноза или наводна дно болести је болест узрокована акумулацијом кристала дихидрованог калцијум пирофосфата у структурама заједничког хрскавца. Хемикалија се такође назначава у споју течности. Учесталост хондрокалцинозе није у потпуности позната, а то се чешће јавља код жена, нарочито пре узраста од 50 година. Фреквенција.

Синдром карпалног тунела у зглобу

Синдром карпалног тунела за зглоб је болест која припада групи такозваних „крвних судова“. компресијске неуропатије средњег нерва. То је проузроковано премало ограниченим простором канала за зглоб, што узрокује симптоме притиска на нерв у њему. Средњи нерв долази од плеберуса хумеруса, пролазећи преко лакта, а затим између глава мишића.

Артритис у зглобовима

Артхритис се одликује комбинацијом клиничких знакова који су повезани са оштећивањем заједничког хрскавца и субхондралног слоја кости, што доводи до неправилности у епифизи кости и развоју упале. Доминантни симптоми су бол у зглобовима, смањена покретљивост, гуштерци и запаљенске промјене различите тежине. Болест.

Фибромиалгија

Фибромиалгија је синдром болести који се карактерише појаве тешких болова у различитим локализацијама, посебно у местима која су изложена притиску. Поред тога, развијају се симптоми неуспешног функционисања аутономног система и функционалних поремећаја. Фибромиалгија се јавља код око 3 процента популације. Јавност.

Псориатични артритис

Псориатични артритис је хронична инфламаторна болест која се развија код људи са псоријазом и припада групи тзв. Псоријазе. Спондилоартропатија. Псоријаза се налази код око 2% популације. Број људи са овим симптомима коже се повећао, док се артритис десио код неколико процената људи са овим симптомима коже. Псориатични артритис није чешћи код жена и мушкараца, али у његовој форми.

Реактивни артритис

Реактивни артритис или Реитеров синдром је комбинација субакутног или хроничног артритиса са уретритисом и коњунктивитисом. Ова болест се дефинише као асиметрични, стерилни артритис, посебно у доњим удовима, коегзистирајући се са процесом обољења у тетивним приколицама. Реактивни артритис претходи инфекцији.

Доње гомиле

Дно урина је запаљење зглобова узрокованих акумулацијом натријум-урата у зглобовима, секундарна апсорпција ових кристала и стварање кристалних депозита у ткивима. У почетку, болест се карактерише нападима, а док болест напредује, настају трајне запаљенске промјене у зглобовима и унутрашњим органима. Дужину урина је чешће.

Реуматске грознице

Реуматска грозница, према класификацији реуматских болести, припада групи болести званих артритис. Типична карактеристика ових болести је развој запаљења у року од неколико дана или недеља као резултат инфективног фактора. Реуматска грозница је аутоимунска, системска инфламаторна болест. Развија се.

Тешки артритис у кичми

Оштробни спондилитис или Бектеревова болест је хронични и генерално прогресиван инфламаторни процес који утиче на сакроилиацне зглобове, мале зглобове кичме, фиброзне прстене и лигаменте, што доводи до њиховог прогресивног ојачавања и имобилизације. Процењује се да болест може утицати на око 1% популације.

Вирус артритиса

Артхритис је клиничко стање повезано са присуством вируса у зглобним структурама. То је мање често него бактеријски артритис. То се може јавити код људи са факторима ризика, најчешће је узрокован парвовирусом Б19, вирусом рубеле (посебно код одраслих жена), свиња (посебно код мушкараца), ХИВ вируса, вируса инфламације.

Синдром карпалног тунела у комолцу

Карпални тунел лактобитног нерва, или Гуион-а, формира се од куке куке, грознице кости и прелазног лигамента ручног зглоба или од жице бендера. Лактички нерв у каналу дели се у површну грану (углавном садржи сензорна влакна) и дубоку грану (углавном моторним влакнима која урођу мишиће). Узроци устанка.

Монтажа канадског канала

Лактов нерв излази из хумерусног плексуса и пролази кроз лактов канал, који се формира од медијалног епикондифала раменског удара, лијевог лигамента и тетиве, смештеног између глава лактичног бендера мишића зглоба. Повреде, дегенеративне промене или запаљене промјене обично доводе до сужавања канала. Често се појављује склоп комарног канала.

Дијабетска остеоартропатија

Дијабетичка остеоартропатија се односи на промене у остеоартикуларном систему током дијабетеса, посебно када је слабо третиран и ниво шећера је висок. Акутна артропатија се јавља у мање од процента људи са дијабетесом. Дијабетска остеоартропатија се обично јавља између 50 и 50. године, 60. година, са једнаком преваленцијом оба пола.

Артхритис у дијабетес мелитусу

Гојазност погодује остеоартритису током дијабетеса, што се примећује углавном код пацијената са другим типом дијабетеса. Стога, остеоартритис је чешћи и развија се брже него у општој популацији, а такође је израженији. Абнормалности се углавном односе на велике зглобове (углавном колена). Код пацијената са болестима.

Дијабетични артритис

Дијабетична цхеироартропатија, или псеудо-склеродерма, је ограничење покретљивости зглобова повезаних са дијабетесом. Болест се развија као резултат затезања коже и отврдњавања, што подсећа на симптоме који се јављају у системској склерози. По правилу, процес болести утиче на дорзалну кожу руку. Процењује се да се дијабетична цхеироартропатија развија чак иу вишим пацијентима.

Јувенилни идиопатски артритис

Јувенилни идиопатски артритис је болест везивног ткива која се дешава код деце, једна је од најчешћих инфламаторних и реуматских болести, погађа све људе, без обзира на расу или ширину. Адолесцентни идиопатски артритис благо превладава код дјевојчица. Постоји неколико облика болести: око почетка.

Бактеријски артритис

Бактеријски артритис је присуство бактерија у синовијалној мембрани или артичној шупљини иу периартикуларним ткивима. У зависности од клиничког тока, разликује се акутни или хронични облик. Бактеријска инфламација је једна од најчешћих (вирусни, гљивични или паразитски је мање познат), болест није честа и зависи од м. између осталог и од старости и ширине.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*