Аутосомал Доминантни мултипле крви бубрега

Аутосомални доминантни бубрежни мултиплекс на почетку је без икаквих клиничких знакова. Слика болести је скривена, први симптоми су болни поремећаји лумбалног региона, који се развијају као резултат значајног притиска цисте и бубрега.

Овај клинички симптом аутосомалне доминантне бубрежне мултиплецитозе јавља се код више од половине болесника. Понекад може доћи до озбиљнијег и снажнијег бола, што може бити узроковано цистим крварењем или пукотином крвљу која пролази кроз карлични и карлични систем, што доводи до хематурије.

Бол може бити озбиљно погоршан, јер неки пацијенти могу размотрити уклањање бубрега хируршким или лапароскопским уклањањем цисте.

Уринарни крварење је такође уобичајен симптом код пацијената са аутосомалном доминантном реналном мултицитопенијом. Ово се може догодити након великог физичког напора или након повреде, али то се може десити без одређеног разлога. У току болести, уретра или камење у бубрегу су чешће.

Осим тога, инфекције уринарног тракта су услови који коегзистирају са абнормалностима бубрега. То су типични клинички знаци и повезани су са високим процентом хоспитализације код пацијената са аутосомалним доминантним бубрежним мултиплексом.

Дијагноза аутосомалне доминантне реналне мултиплекционе

Аутосомална доминантна бубрежна полинормитета препознаје се типичним имиџом лезије која се приказује сликањем, нпр. ултрасонографију или, прецизније, рачунарску томографију. Потребно је проширити дијагностику у правцу услова који коегзистирају у другим системима и органима. Клинички знаци такође могу указивати на болест.

Важно је имати свеобухватну историју болести, посебно породичну историју и показати аутосомно доминантну бубрежну мултиплицитозу у породици пацијента.

Код диференцирања аутосомалног доминантног бубрежног мултиплекса, остали услови уринарног тракта који могу представљати сличне клиничке знаке и код којих се примећује карактеристична абнормалност у сликању треба искључити.

Лечење аутосомалне доминантне реналне мултиплецорпеније

Терапија аутосомалне доминантне реналне мултиплецитозе захтева поступак за супротстављање клиничким симптомима болести. У хематурији су потребни одмори и тишина, а ово стање ретко представља индикацију за уклањање бубрега. У случају инфекција уринарног тракта, неопходна је дуготрајна терапија антибиотиком која траје до 6 недеља.

Понекад компликације инфекције указују на хируршку интервенцију. Методе лијечења каменца уринарног тракта се не разликују од прихваћених стандарда. Завршни поступак је дијализа, ресекција једног или оба бубрега и трансплантација органа.

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*