Атриовентрикуларна дисоцијација

Атриовентрикуларни поремећај је поремећај атријалне и вентрикуларне функције упркос одсуству органског атриовентрикуларног блока.

Атриовентрикуларна дисоцијација се састоји у појављивању ектопичног медија у атриовентрикуларном чвору или коморама са нешто бржим ритмом него у синусном чвору. Као резултат, коморе се стимулишу из синусног чвора или ектопичног медија у зависности од њихове ексцитабилности.
Зханета Малец

Mira Bojević
About Mira Bojević 135 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*