Атопиц Спојовка И Хорнситис

Атопијски коњунктивитис и корнеитис углавном утичу на пацијенте са атопијским дерматитисом (процењује се да овај проблем може утицати на чак десетине процената људи са овим условима коже). Механизам одговоран за промене ока и клиничких болести није у потпуности разумео.

Симптоми атопијског коњунктивитиса

Атопијски коњунктивитис и упале рожњака манифестују се сврабом очних капака и коњунктива, кидање, додатна мукозна секрета, коњунктива је загушена и едематична. Пацијенти пријављују фотофобију и осјећај сувоће и сагоревања подручја око. Око око очију постоје кожне лезије и трантске тачке, такође су примећене у случајевима опијеног коњунктивитиса и упале рожњаче.

Лечење атопијског коњунктивитиса

Лечење атопијског коњунктивитиса обезбеђује офталмолог, дијаграми су слични онима код других алергијских болести очију. Компликације се могу развити, нарочито бактеријске и вирусне инфекције очију, гљивичне инфекције ових подручја, а мрежњача може одвојити, ау случају неправилног третмана, пацијенти могу доживјети трајно оштећење вида.
Мариусз Кłос

READ  Бубрежно уље и пери-ренално уље
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*