Акутна мишоза глатке коже

Акутна глатка кожна микоза карактерише појављивање еритематозних и грипних лезија са коексистенцијом пустуларних и везикуларних лезија, посебно на периферији лезија коже.

Одликује се брзим напретком и рељефом симптома без ожиљака на кожи. Микозе могу изазвати сви дерматофити, људски и зоонотски. Дете и одрасли су погођени.

Симптоми акутне глатке кожне дерматопхитосис

Акутна миоза гладне коже почиње изненада. Акутна миокоза глатке коже се јавља код костију јасно одвојених од здравих околних ткива уз разне ерупције које се посматрају на периферији. Промене које изазивају људске гљивице су мање запаљене од оних присутних у зоонотским инфекцијама.

Осим тога, пликови и пустуле могу бити присутни током епидемија болести у зоофилним микозама. Место абнормалности може се разликовати, а најчешће се мењају на изложену кожу, нпр. у текстури коже. Ваше лице, руке или врат. Типично је да свраб дође на различитим нивоима интензитета.

Дијагноза акутне глатке кожне дерматофитозе

Дијагноза акутне глатке кожне мокозе је могућа након што су пронађене типичне карактеристике лезија присутних на кожи пацијената и брз и акутни клинички ток болести.

Инфламација је различитог интензитета, у зависности од гљивице која је одговорна за развој болести. Одлочно је показати микроорганизме у љусци и поклопцима мехурица (углавном заплетене и понекад сегментиране нити са малим бројем спора). У диференцијацији се узимају у обзир болести са сличним клиничким карактеристикама, углавном мане екцемом, ружичастим перутом и псоријазом.

Лечење акутне глатке кожне миокозе

Терапеутско управљање акутном глатком кожном микозом засновано је на локалној или системској антимикотичној терапији. Постоји неколико група фармаколошких агенаса који су ефикасни у глаткој кожној миокозији.
Мариусз Кłос

READ  Лечење акутног плућног синдрома
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*