Ацантхолитиц Дерматосис типа Рингворм

Акантолитичка дерматоза типа еритема прстена је дерматолошка болест која се јавља уз морфолошки примећени губитак повезаности појединачних ћелија епидермалног кичменог слоја једни с другима. Осим тога, примећују се карактеристике еритема прстена. Болест је имунолошког карактера са присуством абнормалних антитела, узрокованих узнемиреним одговором имунолошког система тела.

Симптоми акантолитичке дерматозе типа еритема прстена

Акантолитичка дерматоза типа еритема прстена одвија се са кружним еритемским лезијама, у оквиру којих се пронађу пликови.

Акантолитичка дерматоза типа еритема прстена не заузима мукозне мембране. Ток болести је обично хроничан и болест се понавља. Абнормалности коже обично прате повећан свраб.

Дијагноза акантолитичке дерматозе типа еритема прстена

Дијагноза се може направити када се пронађе типична клиничка слика са карактеристикама еритема прстена. Хистолошки преглед показује присуство акантолитичких мокраћних мјешавина, посебно у горњим слојевима епидермиса. Типична антитела се примећују у имунопатолошкој студији.

Лечење акантолитичке дерматозе типа еритема прстена

Акантолитичка терапија еритематозне дерматозе прстена само са глукокортикостероидима обично није ефикасна. Препоручљиво је да ове лекове повежете са сулфонима. У неким случајевима се примењују противнетни лекови.
Мариусз Кłос

READ  Секундарни хормонски нуклеус неактивности
Mira Bojević
About Mira Bojević 147 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*